X
    Categories: Nezařazené

Naše účast na Veletrhu zdraví a sociálních služeb

Město Lipník nad Bečvou uspořádalo dne 3. Listopadu 2016 svůj první veletrh zdraví a sociálních služeb. Veletrh se konal v Kulturním domu ECHO, Novosady 1380.

 Cílem akce bylo seznámit veřejnosti s možnostmi, které na trhu nabízejí služby zejména v sociální oblasti a oblasti zdraví a umožnit různým organizacím v sociálních službách sdílet vzájemné informace.

Veletrh byl současně místem pro setkávání lidí, kteří pracují v sektoru sociálních služeb nebo podnikají v oblastech zaměřených na sociální služby. Zástupci zúčastněných organizací tak měli možnost jednak prezentovat své služby a výroky v průběhu konání veletrhu formou přednášky doplněné o audio vizuální prezentace a jedna na neformálních setkáních.

Této akce se v roli „vystavovatelů“ zúčastnili zástupci z více jak dvacet organizací z regionu Lipníka, Přerovska a Hranicka.

V rámci naší prezentace jsme informovali o programech vzdělávání v rámci Univerzity 3. věku Masarykovy univerzity v Brně a o vzdělávacích projektech, které jsme realizovali v sociálních službách. Zájem o vzdělávání programů U3V projevili zejména poskytovatelé sociálních služeb pro seniory.

 Lipník kovářské měst – Hefaiston

Lipník je známý také jako kovářské město. Každý rok se na blízkém hradu Helfštýně koná mezinárodní setkání uměleckých kovářů s názvem Hefaiston. V roce 2016 se konal již 35. ročník tohoto jedinečného setkání.

Nová publikace: Lipník nad Bečvou, naše město 2016

Město vydalo krásnou a rozsáhlou publikaci s názvem Lipník nad Bečvou, naše město 2016. Je volným pokračováním přetisku knihy Lipník nad Bečvou, město a okres, vydané v roce 2012, a publikace Lipník nad Bečvou, pohlednice a fotografie z roku 2013.

Práce na této knize byla velmi náročná a pracovalo na ní přes dva roky mnoho významných autorů jednotlivých kapitol, které jsou doplněny stovkami zajímavých fotografií. Publikace obsahuje 17 tematických okruhů, např. Archeologické objevy v Lipníku nad Bečvou, Kultura a společenský život, Kov ve městě atd. Součástí této publikace je CD s písněmi opěvujícími Lipník, město ležící mezi Valašskem, Hanou a Záhořím. Písně z Lipníku nahrála cimbálová muzika Kosénka.

Informace najdete také na webových stránkách města Lipník nad Bečvou.

Zbyněk Dohnal :