X
    Categories: Univerzita 3. věkuVzdělávání

Projekt U3V v regionech zahájen v Domově pro seniory ve Skalici.

Univerzita třetího věku v regionech Jižní Moravy

Projekt U3V v regionech zahájen v Domově pro seniory ve Skalici.

Kurzem „Trénink paměti a dalších kognitivních funkcí“, který vyučujeme v rámci Univerzity třetího věku, Masarykovy univerzity v Brně, byl v tomto týdnu zahájen druhý modul vzdělávacího kurzu v Domově pro seniory ve Skalici.

Domov ve Skalici, jehož zřizovatelem je Jihomoravský kraj, poskytuje dvě základní služby.

  1. Domov pro seniory – poskytujeme služby sociální péče osobám, které se v důsledku svého věku a zdravotního stavu ocitly v nepříznivé sociální situaci.
  2. Domov se zvláštním režimem – poskytujeme pobytové služby osobám, které se v důsledku svého chronického duševního onemocnění nebo degenerativního onemocnění mozku ocitly v nepříznivé sociální situaci.

Univerzita třetího věku v regionech Jižní Moravy

Domov pro seniory se nachází v obci Skalice, která je vzdálena 25 km od města Znojma. Domov byl modernizován a díky rozsáhlé rekonstrukci a přilehlému velkému parku poskytuje svým uživatelům důstojné a krásné prostředí. Celková kapacita domova je 60 lůžek.

První cyklus vzdělávání v rámci Univerzity třetího věku, Masarykovy univerzity v Brně, proběhl v tomto zařízení v roce 2016, kdy byl realizován první modul vzdělávacího kurzu „Trénink paměti a dalších kognitivních funkcí“.

Vzhledem k velké úspěšnosti prvního modulu vzdělávání ze strany účastníků, se vedení domova rozhodlo pokračovat v projektu vzdělávání Univerzity třetího věku i v letošním roce. Domov ve Skalici je tak prvním z celkem sedmi přihlášených sociálních zařízení, zřizovaných Jihomoravským krajem, které zahajuje vzdělávací kurzy „Trénink paměti a dalších kognitivních funkcí“ v roce 2017.

Univerzita třetího věku v regionech Jižní Moravy

Zbyněk Dohnal :